Tilbud til lokaludvalgsmedlemmer
Som lokaludvalgsmedlem er du frivillig, og du gives et unikt indblik i bydelens potentialer og udfordringer samt mulighed for at få indflydelse på bydelens udvikling.
Til at understøtte lokaludvalgenes arbejde råder hvert sekretariat over sekretariatsmidler, der kan dække forplejning til lokaludvalgsmøder, seminarer, IT-udgifter, postomdeling af dagsordner etc.
Det er de enkelte sekretariater, der prioriterer anvendelsen af sekretariatsmidlerne på baggrund af et grundbudget udmeldt af Økonomiforvaltningen.
I foldemenuen herunder kan du se de overordnede retningslinjer for, hvad du kan tilbydes som lokaludvalgsmedlem.
Overordnet retningslinjer
Vis alle
Mødeforplejning
Ved forskellige mødeformer kan du som minimum forvente følgende forplejning:
- Til lokaludvalgsmøder: Kaffe/te/vand/kage/frugt. Mulighed for aftensmad ved møder i tidsrummet 17.00-19.00.
- Til møder i arbejdsgrupper: Kaffe/te/vand.
- Til sekretariatets møder med formandskab og eksterne: Kaffe/te/vand.
- Til netværksmøder: Kaffe/te/vand/kage/frugt.
Lokaludvalgene er underlagt Københavns Kommunes alkoholpolitik, og der serveres derfor ikke alkohol i forbindelse med møder.
Seminarer og kurser
Seminar
Som en del af lokaludvalgets udviklingsarbejde har lokaludvalget mulighed for at tage på seminar.
Retningslinjer for afholdelse af seminarer:
- Max et seminar om året pr. lokaludvalg.
- Seminar holdes som eksternat en hverdagsaften efter normal arbejdstid; alternativt en lørdag eller søndag i tidsrummet kl. 10-16.
- Forplejning: Frokost eller aftensmad/kaffe/te/vand/frugt.
- Samlet max 5.000 kr. til honorering af oplægsholdere.
Kursus
Siden opdateres i forhold til, om det er muligt at få dækket udgifter i forbindelse med deltagelse i kurser og konferencer.
Dækning af udgifter
Det er ikke meningen, at man som medlem skal have udgifter i forbindelse med sit lokaludvalgsarbejde. Der kan dog være situationer, hvor det kan blive nødvendigt, at du selv lægger ud.
Det kan fx være udgifter i forbindelse med mødeafholdelse med samarbejdspartnere eller transport i forbindelse med dit lokaludvalgsarbejde.
Det er sekretariatet, der vurderer hvilke udlæg, der kan dækkes. Det er derfor vigtigt, at du på forhånd laver en aftale med dit sekretariat om, at du kan få dit udlæg dækket.
For at dækket din udgift skal du aflevere et bilag på udgiften. Husk derfor at gemme bonen.
Det er ikke muligt at udbetale vederlag til lokaludvalgsmedlemmer.
IT-refusion
Borgerrepræsentationen har vedtaget, at lokaludvalgets medlemmer (men ikke suppleanterne) kan få tilbud om oprettelse og betaling af en internetforbindelse. Forbindelsen betales af sekretariatsmidlerne.
Det er lokaludvalget selv, der beslutter, om udvalgets medlemmer skal have tilbud om internetforbindelse. Dette betyder, at betalingen af internetforbindelsen først kan begynde fra det tidspunkt, hvor lokaludvalget har vedtaget dette på et møde. Men lokaludvalget kan godt vedtage at udbetale refusion for internetforbindelse med tilbagevirkende kraft, fra det tidspunkt lokaludvalget er konstitueret.
Internetrefusion er et skattepligtigt gode og skal indberettes til SKAT. Der er det enkelte lokaludvalgsmedlem, der er ansvarlig for, at der indberettes korrekt til SKAT.
Taksten for internetrefusion ligger fra 1. januar 2014 på maksimalt 175 kr. pr. måned.